1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Югоизточното държавно предприятие инвестира в японска техника за обслужване на горите

Югоизточното държавно предприятие инвестира в японска техника за обслужване на горите

Тракторите Кубота от серията L са много подходящи за горски и ловни стопанства

Иновативна японска техника за 10 млн. лева ще бъде използвана за създаването на нови гори на територията на Югоизточното държавно предприятие. Инвестицията е направена със средства по Оперативната програма „Околна среда“, а техниката беше показана в местността Ормана край Ямбол. 
 

„Обществената поръчка спечелиха три японски компании, като едната от тях е Кубота с трактори модел L1-452 с мощност 46 к.с., което много ни радва, защото продуктите на японските корпорации покриват изцяло нашите изисквания като лесовъди“, подчерта инж. Димчо Радев, директор на ЮИДП. 

 
Тракторите от серията L са оборудвани с 4-цилиндров дизелов двигател Кубота, с мощност от 38 до 62 к.с. във вариант с кабина или без. Имат много голям интензитет на работа, а в комбинация с комфорта, който предоставя тази серия, работата се извършва с лекота. Много подходящи са за горски и ловни стопанства, защото притежават висока колея и надлъжна база, а това, че имат крайни предавки, ги прави изключително маневрени, обясни Николай Жеков, продуктов мениджър в Кубота България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.