1. Начало
  2. Видеа
  3. Животновъдство
  4. Иновативни технологии за биосигурност

Иновативни технологии за биосигурност

Комплексни решения за пречистване на питейни и отпадъчни води

Теноинокс инженеринг е ексклузивен партньор на испанската компания Imedagua за пречистване на питейни и отпадъчни води.

В птицевъдната ферма на Иван Калчев водата е много варовита. Проблемът е решен от ТИНОКС след като монтирали  пречиствателна инсталация за структуриране на водата. Проектът е финансиран по подмярка 5.1 от ПРСР. Благодарение на инсталацията водата вече е мека и в нея няма бактерии и вируси. Птиците са здрави и не се налага да бъдат лекувани с лекарства, защото не боледуват. Процесът на угояване на птиците е по-бърз. Системите Imedagua предпазват от натрупване на варовик във водоразпределителната мрежа на предприятието. Благодарение на структурираната вода дезинфектантите, които се прилагат в помещенията, действат по-добре.

„Преди години в овцефермата имахме проблеми и след анализ установихме, че водата която консумират животните, е над нормите по отношение на нитрати, нитрати, биологични замърсители. Трябваше да намерим решение. Това беше  ТИНОКС“, разказа Венцислав Върбанов. След като ТИНОКС изградили система за структуриране на водата здравният статус на животните се покачил.

Системите на Imedagua подпомагат храносмилането на животните, а хранителните вещества и минералите се усвояват много по-ефективно и подобряват здравословното им състояние. Поради тази причина системите имат приложение в животновъдни ферми. Резултатът е увеличен млеконадой с 10%.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.