1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 620 метра бракониерски мрежи от язовир "Тича"

Иззети са 620 метра бракониерски мрежи от язовир "Тича"

Уловената 10 кг риба е дарена на Социалния патронаж към община Велики Преслав

Инспектори на ИАРА-Шумен са иззели 620 метра бракониерски мрежи от язовир "Тича". Хванато е и лице, извършващо нерегламентиран превоз и продажба на риба. Мрежите са открити по време на проверка. Инспекторите са забелязали лице, осъществяващо бракониерски улов на риба, което е хванато. На нарушителят с инициали М. С. от Велики Преслав е съставен акт за незаконен риболов. От него са иззети 4 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 240 метра. Конфискувана е и уловената от бракониера 10 кг риба /платика и шаран/, която е дарена от инспекторите на ИАРА на Социалния патронаж към община Велики Преслав - информират от агенцията.

При продължилата проверка по вода на яз. "Тича" са открити и извадени 5 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 380 метра. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената около 8 кг риба /платика и каракуда/ е върната обратно във водите на язовира.

Инспекторите са извършили и проверка по сигнал за продажба на риба. Установен е нарушител, извършващ нерегламентиран превоз и продажба на риба. На лицето с инициали Д. Д. от Велики Преслав е съставен акт за нарушение и е конфискувана от него 25 кг риба /каракуда, шаран и платика/. Рибата отново е дарена на Социален патронаж към община Велики Преслав.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.