1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са над километър бракониерски мрежи при проверки на водоеми в страната

Иззети са над километър бракониерски мрежи при проверки на водоеми в страната

Хванати са петима бракониери

Инспектори на ИАРА Шумен, Габрово и Пловдив са извършили проверки по водоеми и пазари в страната. В хода на проверките са хванати петима бракониери, както и лице, извършващо нерегламентирана продажба на риба. Общо конфискуваните бракониерски мрежи са над 1 км, а иззетата риба е 120 кг.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили внезапна проверка на язовир “Тича”. При обхода на водоема в залива на с. Ловец, инспекторите забелязват лодка във водата и я проследяват. След като лодката спира на брега и лицето в нея, започва прехвърляне на  риба и мрежи в лек автомобил "Опел", служителите на ИАРА залавят нарушителя. От бракониера с инициали Ф. М. Ч.от село Ловец са конфискувани лодката, мрежа с дължина 80 метра и 45 кг риба /каракуда/. На нарушителя е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително. Инспекторите на ИАРА Шумен са успели да върнат във водата около 25 кг от рибата, останалите 20 кг риба е дарена на Социалния патронаж в град Велики Преслав.

Рутинна проверка на язовир “Христо Смирненски” са извършили инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Габрово.  В хода на проверката, контролните органи са открили и извадили от водата 150 метра бракониерски мрежи. Уловената в тях близо 20 кг. риба /речен кефал и бала риба/ е освободена и върната във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.