1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Разрешиха спортния риболов в резервата "Сребърна"

Разрешиха спортния риболов в резервата "Сребърна"

Уловът не може да бъде предмет на покупко-продажба

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Лилия Атанасова издаде заповед, с която се разрешава спортния риболов на територията на резервата «Сребърна». Риболовът може да се извършва само в обозначените с табели участъци: от почивен дом „Сребърна” в южна посока по протежение на 400 метра до местността „Канаричката” и на брега на река Дунав в границите на резервата,  като придвижването до тях да става само по маркираните пътеки.

Право да ловят риба имат физически лица, които притежават заверен билет за любителски риболов, който се представя на контролните органи.  Любителският риболов да се извършва с не повече от една въдица (пръчка) с монтирани до два броя куки (единични, двойни или тройни) само в светлата част на денонощието. Максимално допустимото  количество на ден е до 3 килограма риба. Уловът не може да бъде предмет на покупко-продажба.

РИОСВ-Русе призовава лицата, извършващи любителски риболов да не замърсяват с отпадъци околната среда и да не нарушават  разпоредбите на Закона за защитените територии. Контрол по спазване на заповедта на директора на РИОСВ-Русе се осъществява от охраната на резервата. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно административно-наказателните разпоредби на Закона за защитените територии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.