1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 48 обекта за производство на хляб в област Благоевград са проверени

48 обекта за производство на хляб в област Благоевград са проверени

Не е констатирано влагането на фуражно брашно

48 обекта за производство на хляб и хлебни изделия на територията на област Благоевград провериха инспекторите от отдел "Контрол на храните" към ОДБХ- Благоевград, в резултат на заповед на изпълнителния директор на БАБХ, съобщи Дарик радио.

Резултатите от инспекцията сочат, че във всички проверени обекти има разработена технологична документация и влаганите суровини съответстват на заложеното в нея. Не е установено влагането на неразрешени вещества при производството на тъмни хлябове.

Не е констатирано влагането на фуражно брашно при производството на хляб. Наличните суровини, предназначени за производството на хляб, са с произход България и се съхраняват правилно, съобщават от пресцентъра на ОДБХ.

Не е установено наличие на хляб с използвано наименование „диетичен“ или от серията „диети“, сочат още резултатите от проверките. За констатирани несъответствия са издадени 12 предписания, касаещи неточности в етикетите и необходимост от актуализиране на технолгичната документация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.