1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. България за първи път е страна-партньор на ловното изложение в Мадрид

България за първи път е страна-партньор на ловното изложение в Мадрид

В рамките на изложението ще бъдат представени и български вина

За първи път България е страна-партньор на ловното и риболовно изложение „El Salón de Cazadores, Venatoria” 2011, в гр. Мадрид, Кралство Испания, което ще се проведе от 3 до 5 март. Най-мащабното събитие в Югозападна Европа ще бъде открито от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. За пета поредна година Министерство на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите ще представят страната ни със собствен щанд. Ловната къща с национални елементи за посрещане на гости и място за преговори ще бъде разположена върху площ от 100 квадратни метра.

България участва още с мащабна рекламна кампания като страна-домакин на „Венатория”. Рекламни билборди, постери и брошури ще бъдат разположени на изложението. Страната е включена с цяла рекламна страница в официалния каталог на „Венатория”. Отделно такива присъстват и в редица специализирани (ловни) испански вестници и списания. Мотото на българското участие е „Улови трофей”! (¡Caza trofeo!). За целта е изработени и специално лого.

”Венатория” е най-голямото ловно изложение на ловни трофеи в испаноговорящите страни. Ползва се с подкрепата на авторитетни международни неправителствени организации, испански държавни институции и Кралското семейство. Изложението се провежда ежегодно и е сред най-престижните прояви в областта на лова, риболова и хоби-туризма в Европа. Тази година то се провежда за 16–ти път.

В рамките на изложението ще бъдат представени и български вина на винарска изба „Загрей” АД, „Черноморско злато” АД, гр. Поморие, „Винал” АД, гр. Ловеч, винарска изба „Тодоров”АД, „Винарска къща Русе”АД, комплекс „Левента”, „Винзавод” АД, гр. Асеновград, „ЛВК – Винпром”АД, гр.Търговище, „Винпром Ямбол” ЕАД, винарска изба „Лозенска лоза”ООД, „Ковекс – 2” ЕООД, винарска изба „Румелия”, гр. Панагюрище, винарско имение „Драгомир”ООД, гр. Пловдив, „Вини” АД, гр. Сливен, „СИС Индустрийс”ООД, винарска изба „Братя Минкови”, гр. Карнобат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.