1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Българският хляб е с добро качество

Българският хляб е с добро качество

Въвеждането на минимална цена на хляба не е пазарен подход и ощетява производителите

Хлябът е една от най-стандартизираните стоки и с добро качество в България. Това заяви пред PRO.BG Николай Тапаров, председател на Камарата на индустриалните хлебопроизводители и сладкари предаде БГНЕС. Според него въвеждането на минимална цена на хляба не е пазарен подход и ощетява производителите. “Нека се потърси справедливата цена – т.е. да се направи секторен анализ от независима компания и да се определи реалната цена”, препоръча председателят на браншовата камара. Според Тапаров след икономическата криза ще настъпят промени във всеки един бранш. “Ще говорим за производителност и за по-малък брой заети”, отбеляза Тапаров.

Що се отнася до наличието на сив сектор в бранша председателят на Камарата на индустриалните хлебопроизводители и сладкари препоръча регистрирането по ДДС на всички заети в сивата икономика. “Там, където правят компромиси с работната среда, там има проблем и с качеството на хляба”, коментира още Николай Тапаров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.