1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Бенефициенти на „Училищен плод” получиха нови 143 хил. лева

Бенефициенти на „Училищен плод” получиха нови 143 хил. лева

Общият брой на изплатените заявки за учебната 2011/2012 година вече надхвърли 1200

Нови 143 хил. лева получиха бенефициенти на „Училищен плод”, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ). Фондът плати 143 386 лв. по 119 заявки за плащане по Европейската схема. Така общият брой на изплатените заявки за учебната 2011/2012 година вече надхвърли 1200, а финансовата помощ е над 2 милиона лева.

Разплащателната агенция продължава да приема и обработва заявки за плащане и след приключването на учебната година. Бенефициентите могат да подават документи в срок до три месеца след отчетния период, за който са кандидатствали.

„Училищен плод” се прилага в България за втора учебна година. За изминалата година от програмата са се възползвали 947 учебни заведения и 121 804 деца от предучилищна възраст до IV-ти клас. Схемата цели изграждането на трайни здравословни хранителни навици у децата, които получават най-малко четири различни вида плодове и зеленчуци месечно. Финансовата рамка на програмата е над 3.6 млн. лева, а средствата се осигуряват от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.