1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Държавен фонд „Земеделие” извърши поредно плащане по схемата „Училищен плод”

Държавен фонд „Земеделие” извърши поредно плащане по схемата „Училищен плод”

Финансовата помощ е в размер на 427 445 лв.

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) извърши поредно плащане по схемата „Училищен плод” за учебната 2011/2012 година, съобщиха от пресцентъра на фонда. Финансовата помощ е в размер на 427 445 лв. С тази сума общо изплатените средства за учебната година вече надхвърлиха два милиона лева.

ДФЗ продължава обработката на заявки за плащане и превеждането на субсидии по схемата в максимално кратки срокове. До момента са платени 1036 заявки, което представлява над 90% от подадените до юни заявления. Нови 380 заявки, подадени през юни и юли, са в процес на обработка.

Европейската програма „Училищен плод” се прилага за втора поредна година, като от нея до момента са се възползвали 947 учебни заведения и 121 804 деца от предучилищна възраст до IV-ти клас. Схемата цели изграждането на трайни здравословни хранителни навици у децата. Те получават най-малко четири различни вида плодове и зеленчуци месечно. Сред тях са ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути, киви, домати, краставици и моркови.

Финансовата рамка на програмата е над 3.6 млн. лева, а средствата се осигуряват от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.