1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Коледен фермерски пазар в центъра на София

Коледен фермерски пазар в центъра на София

Посетителите ще могат да заредят коледната и новогодишната си трапеза с български плодове и зеленчуци, вино, местни деликатеси и сладкиши

Сирене и кисело мляко от редки български породи, различни видове кашкавал, сладка, мед и пчелни продукти и други вкусотии от Балкана ще бъдат предлагани пряко от производителите на Коледния фермерски пазар. Той ще се проведе на 18 декември в центъра на София, като ще бъде отворен между 11 и 19 часа.

Познатите продукти от миналогодишното първо издание на пазара са произведени в зони от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина. „Постепенно разширяваме територията на проекта и ще ви зарадваме с храни и от други райони с чиста природа, произведени от свободно отглеждани животни с майсторлъка на производители от малки семейни ферми“, казват организаторите.

Всички фермери са регистрирани, което е гаранция за потребителите, че купуват качествена храна от български производители. И тази година пазарът ще предлага специални дегустации на фермерски продукти, забавления за малки и големи в арт-зоната и други изненади. 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.