1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Областна дирекция по безопасност на храните – София град затвори ресторант за извършени нарушения

Областна дирекция по безопасност на храните – София град затвори ресторант за извършени нарушения

Съставени са 3 акта за установено административно нарушение

На 25 август 2011 година, след извършена рутинна проверка на ресторант в община „Панчарево”, собственост на фирма „Дълбока” ООД – град Каварна, инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните – София град, констатираха, че в обекта са получени и се предлагат за реализация риби и морски деликатеси с неизвестен произход - без етикетировка и маркировка.

Не се спазва разделното съхранение на хранителни продукти. Не се спазва температурният режим на съхранение. Персоналът в обекта е с непълно или без работно облекло и нередовни лични здравни книжки. В кухненския блок има наличие на инсекти, поради неизвършено или неефективно замрежване на прозорците. Не се спазват технологичните потоци на движение на храните /смесване на чист и мръсен поток/, както и непълна и неефективна система за самоконтрол.

Въз основа на констатираните несъответствия с изискванията по действащото законодателство за извършване на търговска дейност в хранителен обект, комисията насочи за унищожаване на екарисаж храните с неизвестен произход с общо количество 552 кг, от които 19,500 кг. готова кулинарна продукция, връчено е предписание за пълно почистване и дезинфекция на хладилните съоръжения в които са съхранявани  храните, както и  повърхностите, и съдовете, с които храните са били в контакт, съставени са 3 акта за установено административно нарушение.

Обектът е затворен до изпълнение на предписанието и покриване на всички изисквания по действащото законодателство.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.