1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Продължават проверките на Българска агенция по безопасност на храните в заведения за организирано хранене на деца

Продължават проверките на Българска агенция по безопасност на храните в заведения за организирано хранене на деца

Възбранени и насочени за екарисаж са 185 кг хранителни продукти от животински произход

Отрицателни за патогенни организми са резултатите от пробите на храни, взети от хотела в град Китен, където се натровиха деца, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Резултатите са за взети проби от 3 бр. хранителни продукти и 3 бр. тампонни проби от контактни повърхности и кухненска посуда.

При извършената незабавна проверка (10 юли), експертите от Областна дирекция по безопасност на храните – Бургас са установили наличие на общо 185 кг продукти от животински произход с неправилна етикетировка и с изтекъл срок на годност. Всички тези хранителни продукти са насочени за унищожаване на екарисаж. Съставен е акт за административно нарушение относно съхранение на продукти от животински произход без етикетировка и идентификационна маркировка; съхранение на продукти от животински произход с изтекъл срок на годност; пропуски във воденето на системите за самоконтрол.

Продължават засилените проверки на Българска агенция по безопасност на храните в заведения за организирано хранене на деца. За периода 11 юли-13 юли на територията на община Приморско, област Бургас, са извършени 25 броя проверки в почивните бази на територията на Международен младежки център – Приморско и гр. Китен. Съставени са 11 акта за административно нарушение относно пропуски във воденето на системите за самоконтрол, непредставяне на здравни книжки, предлагане на продукти с изтекъл срок на годност. В резултат на извършените проверки са възбранени и насочени за екарисаж 185 кг хранителни продукти от животински произход, 231 броя малотрайни сладкарски изделия и 1 кг соленки с изтекъл срок на годност. Проверките продължават.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.