Фирмите получават тригодишен преходен период, в който трябва да пренастроят производството си
До три години смятаните за вредни трансмазнини трябва да изчезнат от хранителните продукти, които се продават в Съединените Щати. Американската агенция по храните и лекарствата издаде забраната с аргумента, че ненаситените мастни киселини не са полезни при консумация.
Агенцията очаква чрез премахването на трансмазнините от храните да се намалят сърдечно-съдовите заболявания. Трансмазнини се съдържат в много полуготови ястия, маргарини, десерти, пуканки и дълбоко замразени продукти. От 2006 година насам производителите са длъжни да обявяват съдържанието на трансмазнини на етикетите на храните.
С издадената сега забрана фирмите получават тригодишен преходен период, в който трябва да пренастроят производството си. В бъдеще трансмазнини ще могат да се използват само по изключение и с изричното разрешение на Агенцията по храни и лекарства.