1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ализан Яхова не беше одобрена за шеф на фонд "Земеделие"

Ализан Яхова не беше одобрена за шеф на фонд "Земеделие"

 

След съгласуване с министър-председателя Сергей Станишев, министър Нихат Кабил е оттеглил предложението си за изпълняващ длъжността изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" да бъде определена Ализан Яхова.

Информацията беше разпрострарнена от пресцентъра на Министерство на земеделието.

След редовното заседание на Министерски съвет на 17 май, министър Кабил ще предложи за съгласуване лично на премиера Станишев кандидатура за изпълнителен директор, след което предложението ще бъде разгледано на Управителния съвет на фонда.

На свое заседание УС на  ДФ "Земеделие" прие заявлението на Асен Друмев за освобождаване от длъжността изпълнителен директор на ДФ "Земеделие".

Заявлението е подадено на 4 май до Нихат Кабил в качеството му на министър на земеделието и горите, председател на УС на ДФ "Земеделие" и компетентен орган на Разплащателната агенция. На 16 март Софийски градски съд отстрани от длъжност Друмев, който бе обвинен в сключване на неизгодна сделка за наем на офиси на Фонд "Земеделие" в страната. Друмев се разследва за злоупотреби за 1 млн. лева.

Всички присъствали членове на УС на ДФ "Земеделие" определиха  работата на г-н Друмев във фонда като професионална, отговорна и  допринесла за утвърждаване на ДФ "Земеделие" като финансова институция, реално подпомагаща българското земеделие.

УС на ДФ "Земеделие" реши още да освободи Красимир Калинкин от длъжност заместник-изпълнителен директор на фонда и определи на негово място Ангел Кинанов.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.