1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Десислава Танева ще ръководи Комисията по земеделие в НС

Десислава Танева ще ръководи Комисията по земеделие в НС

Изборът на ръководствата на комисии в Парламента влязоха в дневния ред едва след 3 месеца работа на 49-тото Народно събрание.

Десислава Танева ще ръководи Комисията по земеделие, храните и горите в Народното събрание. Изборът на ръководствата на комисии в Парламента влязоха в дневния ред едва след 3 месеца работа на 49-тото Народно събрание.

Със 157 гласа “За” избраха за председател на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание бившия земеделския министър Десислава Танева. За нейни заместник-председатели определиха Ализан Яхова от ДПС и Росен Костурков от “Продължаваме промяната”. Познатите лица, които са част от останалите членове на Комисията, са Христо Даскалов, който беше изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, Мария Белова, Румен Христов и Иван Иванов, който също заемаше поста министър на земеделието.  До момента заседанията на земеделската комисия се водеха от Росен Костурков. В предходния парламент той беше избран за председател след спорове между парламентарните групи за това кого да поставят като ръководител на комисията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.