1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ стартира прием на заявления за подпомагане на оризопроизводителите

ДФЗ стартира прием на заявления за подпомагане на оризопроизводителите

Заявленията ще се подават от 21 юли до 8 август 2014 г.

От 21 юли до 8 август 2014 г. Областните дирекции на ДФ „Земеделие” ще приемат заявления за помощ de minimis за производство на ориз. Кандидатстването е по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалище на юридическото лице.

Помощта е предназначена за физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители по реда на Наредба № 3 от 1999 г. Друго условие е стопаните да нямат задължения към държавния бюджет, ДФ„Земеделие”, Държавния поземлен фонд и „Напоителни системи”.

Ресурсът по схемата е 250 000 лв. и ще покрива част от разходите за купуване на поливна вода от „Напоителни системи”. Подпомагането на единица площ е до 7.20 лв. на декар засят ориз. Според правилата за предоставяне на помощта de minimis един земеделски производител не може да получи повече от 15 000 евро ( 29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2012 г. – 2014 г.)

Ако заявените по време на приема средства надхвърлят утвърдения от Управителния съвет годишен бюджет за 2014 г. ще бъде определен коефициент на редукция и помощта на всеки заявител ще бъде преизчислена.

Срокът за сключването на договорите и изплащането на средствата  е 28 август 2014 г.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.