1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов подаде оставка

Изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов подаде оставка

Снимка:

Порожанов оглави фонд "Земеделие" на 31 март 2011

Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов е подал оставка, съобщава БГНЕС, цитирана от Дарик радио. От земеделското министерство са потвърдили за оставката, която е втора за деня. По-рано днес оставка подаде председателят на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

"Напомням на лидерите на тройната коалиция, че те не са първа политическа сила и никой не им дава моралното право да сменят поголовно шефове на агенции. Убеден съм, че след смяната на Порожанов като шеф на фонд "Земеделие", след осем-девет месеца българите ще се разделят с европейското финансиране", написа в профила си във "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Порожанов оглави фонд "Земеделие" на 31 март 2011 г. Има дългогодишен опит в областта на управлението на публичните финанси. До встъпването си в новата длъжност Порожанов е Началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков. Работи в Министерството на финансите от 1992 г., като от 2001 до 2009 г. оглавява Дирекция „Финанси на реалния сектор”. Икономист по образование, с магистратури по Аграрна икономика и мениджмънт и по Управление на отбранителната промишленост от УНСС. Има редица специализации в чужбина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.