1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов поздрави на латински език завършващите ветеринарна медицина

Министър Найденов поздрави на латински език завършващите ветеринарна медицина

Бяха връчени още „Златни дипломи” на заслужили в професията ветеринарни лекари

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов покани на работа в системата на МЗХ - Националната ветеринарномедицинска служба Десислава Петрова, която днес се дипломира с най-висок успех сред 76 –та магистри – ветеринарни лекари на випуск 2010 г. на Тракийския университет в гр. Стара Загора. Тя получи специална награда лично от министъра, енциклопедия на животните и два речника – английско-български на медицинските термини и латинско –български речник.

По време на тържествена церемония министърът приветства абсолвентите на латински език като им пожела успех в изпълнението на отговорната професия – ветеринарен лекар. Вторият по успех абсолвент бе поканен на работа от генералния директор на НВМС д-р Йордан Войнов. 

Министър Найденов е завършил Ветеринарномедицинския факултет със специалност ветеринарен лекар.

На церемонията бяха връчени още „Златни дипломи” на заслужили в професията ветеринарни лекари, във връзка с 50-годишнината от дипломирането им. На тържеството присъстваха генералният директор на НВМС Йордан Войнов, кметът на Стара Загора проф. Светлин Станчев, областният управител Йордан Николов и други гости.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.