1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев участва в ритуал по зарязване на лозя в Троянския манастир

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев участва в ритуал по зарязване на лозя в Троянския манастир

Посещението в Троян е с цел да бъде представен успешният опит на общината, която първа в страната започна собствено производство на зеленчуци, плодове, мед и подправки, с които се хранят децата в детските градини и училищата и млечните кухни

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев участва в тържественото отбелязване на днешния празник Трифон Зарезан в Троянския манастир "Успение Богородично". Той присъства на водосвет, отслужен от наместника на игумена на Светата обител архимандрит Стефан, като двамата заедно зарязаха лозата в двора на манастира. Министър Вътев отбеляза, че Троянският манастир носи сериозна историческа памет и е свято духовно място.

troianski-manastir-vodosvet

На водосвета присъстваха и заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев, кметът на Троян Донка Михайлова, изпълнителният директор на ИАЛВ Красимир Коев, областният управител на Ловеч Виктор Стойчев и народните представители Искрен Арабаджиев и Николай Дренчев.

Министър Вътев коментира, че посещението в Троян е с цел да бъде представен успешният опит на общината, която първа в страната започна собствено  производство на зеленчуци, плодове, мед и подправки, с които се хранят децата в детските градини и училищата и млечните кухни.

По-късно, от 14.00 часа, той и заместник-министърът на земеделието Георги Тошев ще проведат среща със земеделски производители от област Ловеч в сградата на общината. Ще бъдат дискутирани актуални въпроси за фермерите от района, включително разпределението на пасища.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.