1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нови превантивни мерки в Белене заради птичия грип

Нови превантивни мерки в Белене заради птичия грип

Въвежда се и нова мярка - отглеждането на домашните птици и съхраняването на фуража ще се извършва само в затворени помещения

 

В сряда в Община Белене се проведе разширено заседание на епизоотичната комисия във връзка със заболяването птичи грип. Поради променения териториален обхват на болестта, последвалите указания и заповеди на Националната ветеринарномедицинска служба, освен членовете на комисията са присъствали и кметовете на всички населени места в общината.

Комисията взе решение, в резултат на което беше издадена заповед № 170 на кмета на Белене Петър Дулев за продължаване на всички действащи мерки от хуманномедицинска гледна точка, както и продължаване на ежедневния контрол върху дивите, дивите прелетни птици. Въвежда се и нова мярка - отглеждането на домашните птици и съхраняването на фуража ще се извършва само в затворени помещения. В следващите два дни по домовете ще обикалят сформирани екипи за даване на допълнителна информация и указания на населението, актуализиране на броя птици, а след това за проверка и издаване на актове. Наказателната санкция по Закона за ветеринарномедицинската дейност е 100 лв.

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.