1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Откриват Седмия национален празник на биологичното земеделие в Южния парк

Откриват Седмия национален празник на биологичното земеделие в Южния парк

В рамките на празника ще бъдат проведени три конкурса

 

Утре, 15 септември 2007 г. от 11.30 часа, министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще открие Седмия национален празник на биологичното земеделие в Южния парк. Провеждането на традиционният празник дава възможност да се представи на широката общественост биологичното земеделие като начин на производство, щадящ околната среда, а биопродуктите – като качествена и здравословна храна.

По време на празника ще бъде направена демонстрация на традиционни български техники за производство на сирене, масло, сладко, пчелен мед и домашна ракия. Предвидена е и изложба-базар на литература и информационни материали, свързани с биологичното земеделие.

В рамките на празника ще бъдат проведени три конкурса за "Най -красив щанд", "Най-добре опакован и представен био продукт" и "Мис био крава 2007". Голямата награда "Биологичен магазин на 2007 г." ще бъде връчена от министър Нихат Кабил.

Празникът на биологичното земеделие е организиран от Министерство на земеделието и продоволствието и Фондация "Биоселена" с финансовата подкрепа на Швейцарската агенция за сътрудничество и развитие.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.