1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Покана за изграждане на рибарски групи по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство"

Покана за изграждане на рибарски групи по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство"

Краен срок - 30 ноември 2009 г

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури обявява покана за набиране на Декларации за  изразяване на интерес за изграждане на потенциални рибарски групи по мярка 4.1. „Развитие на рибарските области” от приоритетна ос 4 „Устойчиво развитие на рибарските области” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” /2007-2013г./ на Република България, финансирана от Европейския фонд по рибарство.

Приема се по една съвместна Декларация за изразяване на интерес от следните общини, попадащи в териториалния обхват на така определените пет потенциални рибарски групи:

1.       Сливо поле, Тутракан и Главиница

2.       Шабла, Каварна и Балчик

3.       Несебър и Поморие

4.       Созопол, Приморско и Царево

5.       Девин, Доспат и Батак

Партньорите в Декларациите за изразяване на интерес могат да бъдат:

1.       Физически лица или еднолични търговци, юридически лица, осъществяващи дейността си в сектор „Рибарство” и в други, свързани със сектор „Рибарство”, социално-икономически сектори.

2.       Сдружения, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които извършват дейността си в сектор „Рибарство” и в други, свързани със сектор „Рибарство”, социално-икономически сектори.

3.       Участието на общините от територията на съответната рибарска група е задължително.

Срокът за подаване на Декларации за изразяване на интерес е 15 октомври - 30 ноември 2009 г.

Образец на Декларация за изразяване на интерес за изграждане на публично-частно партньорство може да бъде изтеглен от интернет страницата на ОПРСР: http://www.oprsr.government.bg.

Документи се приемат на следния адрес: гр. София, бул. „Христо Ботев” № 17, Изпълнителна Агенция по Рибарство и Аквакултури, до Управляващия орган на ОПРСР - дирекция „Европейски фонд за рибарство”.

За допълнителна информация и въпроси: Дирекция „Европейски фонд за рибарство”, отдел „Програмиране и мониторинг”, тел. 02/8051 603, електронен адрес: oprsr@iara.government.bg, katerina.chusheva@iara.government.bg.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.