1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Птицевъди от 9 страни създадоха Международен съюз

Птицевъди от 9 страни създадоха Международен съюз

В основните задачи на съюза влиза защита на интересите на националните организации, членуващи в Съюза; разработка и внедряване на международните санитарни и търговски стандарти за продукти от птиче месо

 

По време на Международната продоволствена изложба “ANUGA-2005” националните асоциации на птицевъдите от ЕС, Русия, САЩ, Аржентина, Бразилия, Мексико, Китай и Тайланд учредиха Международен птицевъден съюз (International Poultry Council - IPC). Беше гласуван устава и ръководните органи на новата организация. За член на Съюза беше приета и птицевъдната асоциация на Египет, а Чилийските птицевъди подадоха молба за асоциирано членство.

В основните задачи на съюза влиза защита на интересите на националните организации, членуващи в Съюза; разработка и внедряване на международните санитарни и търговски стандарти за продукти от птиче месо; сътрудничество със Световната организация за здравето на животните (OIE) и с Международната организация за разработка на продоволствени стандарти (Codex Alimentarius). Международния птицевъден съюз е призован да съдействува за развитието на техническата кооперация между официалните органи на страните, осъществяващи внос и износ на птиче месо.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.