1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Работна среща по проблемите на горската сертификация в България

Работна среща по проблемите на горската сертификация в България

Форумът се организира от МЗГ и НУГ

 

Работна среща по проблемите на горската сертификация в България ще открие утре - 14 февруари 2006 г., от 14.00 часа, в Големия Колегиум на МЗГ зам.-министърът на земеделието и горите  доц. Стефан Юруков. Процесът на сертификация на горите в световен и европейски мащаб, ролята и значението на националните стандарти, както и позицията на МЗГ и Националното управление по горите /НУГ/ за бъдещето на процеса по сертифициране са основните акценти в срещата.

Форумът се организира от МЗГ и НУГ със съдействието на Сдружение за горска сертификация в България и Дунавско-Карпатска програма към Световния фонд за дивата природа- WWF. Участие в него ще вземат сертифицирани стопани и предприятия от горския сектор, големи ползватели на дървесина, представители на браншови организации и общини, сдружения на частни горовладелци, НПО и др. По време на срещата ще бъдат връчени първите два сертификата на горски стопани в България – държавно лесничейство «Доспат» и горска потребителска кооперация «Борика», с. Стойките.

Отговорното горско управление е в основата на горската сертификация. При него този природен ресурс се стопанисва по начин, който защитава водата, почвата и дивата природа. Това означава, че общности, местно население, горски работници и собственици, индустрия– всеки, който е свързан с гората, е съгласен с начина, по който тя ще бъде стопанисвана.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.