1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Военни части може да се включат в охраната на земеделската реколта

Военни части може да се включат в охраната на земеделската реколта

Снимка:

По думите на министъра на отбраната Николай Младенов това все още е идея в зародиш и тепърва предстои тя да бъде дискутирана

Военни части може да се включат в охраната на земеделската реколта, съобщи в сряда премиерът Бойко Борисов. По време на традиционната годишна конференция на военното ръководство на отбраната, премиерът обясни, че идеята вече е обсъдена с военния и с вътрешния министър пише mediapool.bg.

"Особено по времето, когато се прибира реколтата, когато ресурсите на МВР не достигат, могат да бъдат ползвани военната полиция и други военни части, за да помагаме на нашите земеделци да им бъде опазена реколтата в летните месеци. Това е правено и преди, спокойно може да го правим и сега", разясни Борисов.

По думите на премиера такава практика е имало през изминали години и особено във време на криза, когато е важно да се стабилизира стопанството в страната, има възможност армията да се включи в тази дейност. По думите на министъра на отбраната Николай Младенов това все още е идея в зародиш и тепърва предстои тя да бъде дискутирана.

Според военния министър Николай Младенов "целта е у хората да се увеличи усещането за сигурност, когато се събира реколтата, за да не се страхуват, че разни бандити ще им отнемат труда". Очаква се по време на двудневната конференция да бъдат обсъдени и евентуални форми на участие на армията в борбата с организираната престъпност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.