1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заловени са трима бракониери и са иззети над 500 метра мрежи при проверки на язовири

Заловени са трима бракониери и са иззети над 500 метра мрежи при проверки на язовири

Акцията е осъществена благодарение на доброто сътрудничество между органите на реда и инспекторите на ИАРА

На 07.07.2010 година вечерта при съвместна акция на инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик, служители на РПУ Батак и любители рибари са заловени двама бракониери край яз. “Батак”. Акцията е осъществена  благодарение на доброто сътрудничество между органите на реда и инспекторите на ИАРА със съдействието на комисар Стоян Стоянов, директор на ОДМВР-Пазарджик и под ръководството на изпълнителния директор на ИАРА Явор Недев.   

Към 21:00 ч. /вечерта на 6 юли/ любители рибари подават сигнал на инспектори от ИАРА за бракониери вадещи мрежи с риба от яз. Батак.  Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик отиват на място, заедно с любителите рибари подали сигнала. Виждайки ги бракониерите хвърлят мрежите с улова, качват се на автомобил и побягват към град Батак. Тогава е сигнализирано на полицията и служители от РПУ Батак успяват да спрат бракониерите. Те са разпитани в управлението, където си признават за незаконния риболов и за това, че са използвали лодка под наем от заведение “Острова”. Нарушителите завеждат на точното място служителите на полицията и инспекторите от ИАРА. От там са конфискувани 19 метра мрежа и е открита около 5 кг. риба изхвърлена в тревата. На бракониерите са съставени 2 акта за извършване на стопански риболов без разрешително и с непозволени средства.  Санкцията която ще трябва да заплатят нарушителите е по 600 лв. на човек.

При проверка на язовир “Копринка”, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора  за заловили бракониер със 150 метра мрежи и улов около 19 кг. риба. Инспекторите са конфискували мрежите и са успели да върната във водите на язовира уловената риба. На нарушителят е съставен акт за незаконен улов. Той е предаден на полицията и прокуратурата, като срещу него е образувано бързо досъдебно производство.  Хванатият бракониер е добре познат на органите на реда и прокуратурата по други нарушения.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.