1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Георги Тошев: България и Румъния ще работят съвместно за устойчивото стопанисване и опазване на горите

Зам.-министър Георги Тошев: България и Румъния ще работят съвместно за устойчивото стопанисване и опазване на горите

Предвижда се български и румънски лесовъди да повишат усилията си за реализиране на конкретни дейности, свързани с активна обмяна на информация и най-добри практики

България и Румъния ще работят съвместно за постигане на заложените на европейско и национално ниво политики за устойчивото стопанисване и опазване на горите. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев при подписването на Меморандум за разбирателство между двете страни, което се състоя на територията Държавно ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“.

Предвижда се български и румънски лесовъди да повишат усилията си за реализиране на конкретни дейности, свързани с активна обмяна на информация и най-добри практики, както и реализиране на общи проекти в областта на горското и ловното стопанство. Особено внимание бе обърнато на опазването на богатото горско биоразнообразие и управлението на ловните ресурси. След подписването на документа г-н Николаеску изказа увереност, че са поставени основните на едно бъдещо ползотворно сътрудничество.

меморандум-лесовъди

Меморандумът за разбирателство между българските и румънските горски власти бе подписан от директора на „Северозападно държавно предприятие“ гр. Враца инж. Веселин Нинов, директора на „Северноцентрално държавно предприятие“ гр. Габрово инж. Иван Недков и директора на „Североизточно държавно предприятие“ гр. Шумен инж. Симеон Давидков. От румънска страна документът се подписа от генералния директор на националната горска администрация „Ромсилва“ Даниел Николаеску.

Заместник-министър Тошев пожела на лесовъдската колегия от двете държави успешно сътрудничество.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.