1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Костов се срещна с представител на Американската агенция по горите

Зам.-министър Костов се срещна с представител на Американската агенция по горите

Снимка:

В срещата взе участие и г-н Хоа Уин, американско земеделско аташе

Заместник – министърът на земеделието и храните  доц. д-р Георги  Костов  и предеседателят на Комисията по земеделие и гори към НС г-жа Десислава Танева се срещнаха с г-н  Брад Киндер, ръководител на отдел за Международни проекти в Американската агенция по горите към Федералното земеделско министерство. В срещата взе участие и г-н Хоа Уин, американско земеделско аташе.

Обсъдени бяха предстоящото приемане на  Закона за горите на второ четене в Народното събрание,  бъдещото съвместно сътрудничество между българската и американската агенция за горите, както и възможностите за оказване на техническа помощ за създаването на Кодекс за управление на земеделските земи. Българската страна изрази становище,  че е много  важно да се инвестира в  обучението на наши експерти в областта на аграрния сектор за прилагане  на добри американски практики, подходящи  за нашите условия.

Американската страна заяви готовност за обучение на български експерти по програмата «Кохран», която се финансира от фондация « Америка за България»  и тези на Американската агенция за горите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.