1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Маринов участва в тържественото честване по повод Деня на будителите в ЛТУ

Заместник-министър Маринов участва в тържественото честване по повод Деня на будителите в ЛТУ

Заместник-министър Маринов връчи на ректора поздравителен адрес от името на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев за Деня на будителите

Заместник-министърът на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов участва в официалната церемония по повод Деня на будителите в Лесотехническия университет. На нея бяха връчени наградите на Ректора за принос в развитието на научноизследователската дейност и дипломите за висше образование на абсолвенти от випуск 2022/2023. Заместник-министър Маринов връчи на ректора поздравителен адрес от името на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев за Деня на будителите.

ltu-buditeli

Заместник-министърът приветства преподавателите и студентите, като посочи, че за Министерството на земеделието и храните е важно държавните институции и научната общност да работят съвместно и заедно да очертават правилните действия за дългосрочното и устойчиво управление на горите. Той допълни, че МЗХ ще е партньор на всяка инициатива, която ще допринесе за напредъка на сектора. Заместник-министър Маринов каза още, че съвместните усилия и общите инициативи са най-правилният подход в името на правилното стопанисване на горските територии и опазването на това национално богатство.

В събитието участваха заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев и председателят на Съюза на лесовъдите проф. Иван Палигоров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.