1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Семинар за директните доставки и малките фермери ще се състои в София

Семинар за директните доставки и малките фермери ще се състои в София

Срещата ще се състои в залата на Европейски парламент в София

На 19 ноември 2014 г. от 14:00 часа ще се проведе работна среща на тема „Кой би спечелил от регламентирането на производството на занаятчийски храни в България?”. Срещата ще се състои в залата на Европейски парламент в София, ул. Георги С. Раковски” № 124.

Slow Food в България, в рамките на проект № 2012/307-143 „ESSEDRA – природосъобразно, устойчиво социо-икономическо развитие на селските райони”, финансиран от ЕК, анализира изискванията, които българското законодателство поставя пред малките фермери, желаещи да продават своята продукция директно на краен потребител или на обекти за търговия на дребно. Фокусът е поставен върху Наредба № 26 в контекста на европейските и националните разпоредби, приложими към дейността на малките фермери, които желаят да извършват директни доставки. Този анализ беше предоставен на МЗХ в подкрепа на инициирания от ведомството процес за преработване на Наредба № 26 и ще бъде използван от сформираната в тази връзка работна група.

Настоящата среща се организира в подкрепа на МЗХ в неговите усилия да регламентира ефективно производството и директната доставка на храни, произведени от малки фермери, като ще представи гледната точка на потенциалните заинтересовани страни.

В срещата ще вземат участие представители на МЗХ, БАБХ, НПО, ВУЗ и др.

Моля, да заявите участието си до 14.11.2014 г. до края на работния ден, тъй като от съображения за сигурност от Европейския парламент изискват списъка с участниците да бъде депозиран предварително.

Подробности за програмата можете да намерите в рубриката Прояви

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.