1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Състоянието на есенните култури към момента дава ли надежда за добра реколта

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Състоянието на есенните култури към момента дава ли надежда за добра реколта

И още: Има ли стопани, които няма да получат подпомагане за земите си, попадащи в НАТУРА 2000

Тази седмица в АГРОФОРУМ стартираме с тема, която интересува всички, подали заявление за подпомагане по мярка 213 през 2011 г. Защо все още не са получили субсидиите си и какво да предприемат, за да се избегнат грешки и несъответствия през новата кампания по подаването на заявленията за подпомагане, ще разкаже Янислав Янчев, експерт в отдел „Директни плащания на площ“ в ДФЗ.

Другата тема, на която акцентираме през тази седмица, е за безопасността на храните и за контрола, който извършва Българската агенция по безопасност на храните. Какво свърши и какво не успя за една година БАБХ – вижте всички гледни точки само тази седмица в АГРОФОРУМ.

И от темата за безопасността на храните, преминаваме към една друга не по-маловажна тема – дали има опасност за бъдещата реколта от есенните култури след екстремните температури, на които бяха подложени посевите през последните седмици. Потърсили сме мнението и на производители, и на специалисти. От материала става ясно, че някои производители ще разорат площите си с рапица и ще увеличат тези с пролетни култури. Но как да изберат най-добре приспособените царевични хибриди за своите полета и на каква сеитбена норма да заложат – това са все въпроси, които изискват професионална консултация. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще я получите. А тези, които отглеждат пшеница, през пролетта ще трябва да обърнат сериозно внимание на подхранването на посевите и осигуряването на оптимални условия за развитие. Важна роля в това ще има и растителната защита. Затова сме подготвили специален материал за това.

И в края на предаването ще ви разкажем за най-новите френски хибриди царевица и слънчоглед, с които ще стартира пролетната кампания. Дали тази селекция е достойна за вашите полета – ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.