1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Има ли решение за справяне с птичия грип?

В АГРОФОРУМ: Има ли решение за справяне с птичия грип?

И още: Собствениците на земеделски земи недоволни от промените в Закона за земята

Близо 200 участници – учени, докторанти, студенти, фермери и представители на ресорни институции присъстваха на семинар на тема "Нови технологии в млечното говедовъдство – опитът на САЩ" в Стара Загора. Основен акцент на форума бяха най-новите американски технологии в млечното говедовъдство, които водят да стабилно високи млечни добиви и рентабилност на млечните ферми.

Неудобната точка в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Член 37-В през годините е коригирана 15 пъти. Според Българската асоциация на собствениците на земеделски земи това е необмислена промяна, която следващата година вероятно ще се наложи отново да се промени.

От асоциацията на зърнопроизводителите приветстваха промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи. На противоположно мнение обаче е един от най-големите земеделци у нас Павел Стоименов. Според него вместо поземлените отношения да се регулират, те стават по-сложни, по-заплетени и по-неприемливи.

Сред предизвикателствата пред птицевъдите е разпространението на птичи грип, като през миналата година са унищожени 30% от поголовието от кокошки-носачки. Има ли решение на проблема?

Ползите от евросредствата за малкия бизнес – вижте как Красимир Илиев е оптимизирал работните процеси в компанията си, като е инвестирал в закупуването на електрокар.

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – премиера, 06 април от 07:30 ч само по АГРО ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.