1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 180 компании от 15 страни участват в Международния туристически форум „Ваканция и СПА експо"

180 компании от 15 страни участват в Международния туристически форум „Ваканция и СПА експо"

Форумът се открива днес в София за 29-ти път

180 компании от 15 страни участват в Международния туристически форум „Ваканция и СПА експо". Форумът се открива днес в София за 29-ти път. Международната туристическа борса в Интер Експо Център ще продължи три дни.

Тазгодишното издание на форума преминава под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а акцентът е бъдещето на културния туризъм у нас, съобщава БНР.

Новата тема в рамките на изложението е посветена на свободното време на децата от всички възрасти, като са включени и специализирани компании в предлагането на почивки и екскурзии за деца, ученици и младежи. Различните тематични дискусии са посветени на развитието на културния туризъм, защитата на потребителите на туристически услуги и промените в закона за ДДС за туризма. 

През трите дни на изложението за посетителите е организиран безплатен транспорт от площад "Александър Невски". Входът е свободен и организаторите са предвидили томбола с награда.

Деца и ученици на възраст от 4 до 14 години могат да участват в конкурса за рисунки на тема "Моята ваканция". Ще бъдат представен първия туристически пътеводител за Източните Родопи както и новите програми за пътуванията на туроператорите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.