1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Деца засадиха над 400 дръвчета край язовир "Огняново"

Деца засадиха над 400 дръвчета край язовир "Огняново"

Проектът даде началото на 15-та поредна кампания за възстановяване на горите "Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца"

Eкипът на Овергаз, заедно с ученици от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд" и "Българско школо", дадоха началото на 15-та поредна кампания за възстановяване на горите "Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца". В землището на село Вакарел, Софийска област, близо до язовир "Огняново", малчуганите засадиха над 400 дръвчета под напътствията на професионалистите от местното ловно стопанство.

Лесничеите ще продължат грижата за новата гора и призоваха децата да я навестяват всяка година, за да помагат тя да бъде опазена. Към газовата компания и учениците се присъедини отново и Европейският делови конгрес с проекта си "ЕДК – въглеродно неутрална организация", по който Овергаз е главен изпълнител. Така в рамките на двете инициативи ще бъдат засадени общо 18 декара с фиданки черен бор.

Проектът на Овергаз за възстановяване на българската природа започна през 2000 година със залесяването на 22 декара площи в лесничейството на Чирпан. Оттогава, с участието на над 600 деца от 12 български града, бяха засадени над 130 хиляди броя дръвчета на територията на 380 декара горски стопанства и лесничейства в различни региони от страната. Засадените дървета поглъщат средно 3 000 тона CO2 годишно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.