1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Еколози излизат на протест в защита на Иракли

Еколози излизат на протест в защита на Иракли

Демонстрацията е насрочена за тази вечер от 18 часа пред президентството

Еколози излизат на протест в защита на Иракли. Демонстрацията е насрочена за тази вечер от 18 часа пред президентството.

Екоинспекцията в Бургас е одобрила изграждане на ваканционно селище в Иракли, според информацията на партията на "Зелените", която стои зад протеста. Постъпило е инвестиционно намерение за строителството на три еднотипни къщи до реката, която се влива в морето, пише btvnovinite.bg.

На други 85 декара фирмата, която в момента строи край плажа, иска да прави винарна и хотелска база. Мащабното строителство ще почака, поне засега, тъй като е започнала процедура за екооценка.

Природозащитниците настояват новият президент Румен Радев да наложи вето на новоприетия закон за концесиите и да го върне за повторно разглеждане. От екокоалицията са поискали писмено и среща с президента.

„Останаха броени незастроени места по Черноморието – Карадере, Дуранкулак, част от Корал, засега по-голямата част от Иракли. За 88.8% от българите е задължително да има места за природосъобразен туризъм, където да не се строи (национално представително проучване през май, 2016 г.. - привърженици на всички политически партии)”, посочват от партията на "Зелените".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.