1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ежеседмични протести започват еколози

Ежеседмични протести започват еколози

Младите еколози твърдят, че правителството на Сергей Станишев се е провалило и в сектора екология

Ежеседмични протести пред Министерския съвет стартира екоорганизацията “Граждани за Рила”. Причината е наказателната процедура, която стартира миналата седмица ЕК заради строителството в защитените зони. В решението на Брюксел се визират конкретно изградените лифтове от Паничище до седемте рилски езера и местността Картала над Благоевград в националния парк Рила.

С памук на главата и пенсионерски облекла млади еколози попитаха правителството трябва ли да остареят, за да започне да се опазва околната среда в България. Недоволството им е заради  предупредителното писмо на ЕК относно строителство в защитените зони – на ски писта край Паничище и в местността Картала над Благоевград. Еколозите считат, че съоръженията са строени без ОВОС .

Младите еколози твърдят, че  правителството на Сергей Станишев се е провалило и в сектора екология. Протестиращите настояват сегашните управляващи да вземат спешни мерки за прекратяване на наказателните процедури, в противен случай ще повторят грешките и ще се наложи България да плаща солени глоби.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.