1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Излезе второто преработено издание на полевия определител „Птиците на Балканския полуостров"

Излезе второто преработено издание на полевия определител „Птиците на Балканския полуостров"

Книгата е комплектована със CD

Излезе второто основно преработено издание на полевия определител „Птиците на Балканския полуостров". Поздравления за авторския колектив - Таню Мичев, Димитър Симеонов и Любомир Профиров! Определителят включва 516 вида и 22 разреда, илюстровани чрез специален ключ и дава информация за разпознаване на всички гнездещи, мигриращи или зимуващи видове птици, регистрирани на Балканския полуостров.

Книгата е второ основно преработено и допълнено издание на полевия определител „Птиците на Балканския полуостров" и е комплектована със CD, на който има основна информация за птиците в България и страните на Балканския полуостров. Насочена е към начинаещи и напреднали любители на птиците, към студенти, ученици, ловци, рибари, туристи, горски надзиратели, служители в природни паркове, и всички, които имат отношение към опазването на природата.

"Книгите от типа „определител“ са особено ценни при разпознаването на видове в полеви условия и много търсени у нас. Поради изчерпани тиражи и липсата на подобни издания на български език често се налагаше да поръчваме и ползваме скъпоструващи чуждоезични определители. Затова екип на БДЗП реши да преведе и издаде на български език най-обширния определител на птиците в Европа, този на издателство Collins, който всички познаваме. Изданието носи името „Полеви определител на птиците в България и Европа“ и ще излезе от печат до 2-3 месеца, при това на една доста приемлива за нашите условия цена – 20 лв. По този начин се надяваме да запълним до голяма степен липсата от подобна специализирана литература у нас", заявяват от българското дружество за защита на птиците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.