1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изложбата "Черно море: север - юг" гостува в Бургас

Изложбата "Черно море: север - юг" гостува в Бургас

Тя е проект на Българска фондация Биоразнообразие

"Черно море: север-юг" е инициатива на добре познатия с изложбата си "България 360°" и въздушните си кадри фотограф Александър Иванов и е съвместен проект с Коалицията от неправителствени организации „За да остане природа в България“.

Откриването на изложбата в Бургас днес, 21 септември,  ще отбележи и продължението на националната кампания на Коалицията, чиято цел е обявяването на 3 нови крайморски територии за защитени. Това е единственият начин уникалното природно наследство да бъде запазено в съвременните условия. Камчийски пясъци, Кара дере и Иракли са трите зони, в които гражданските и експертните организации настояват за държавни мерки и незабавна намеса.

"Черно море: север – юг" е проект на Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) в рамките на Коалиция "За да остане природа в България", финансирана от Фонд за НПО на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн към Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство - чрез Фондация Екообщност и Фондация за развитие на местното самоуправление.

Изложбата се случва и благодарение на партньорството на Министерство на околната среда и водите и Фотосинтезис – място за хора, идеи и фотография.

Изложбата гостува в Бургас в рамките на Седмицата на екологията и устойчивата енергия, организирана от Община Бургас и Българска фондация Биоразнообразие (БФБ).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.