1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов одобри плана за опазване на царския орел

Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов одобри плана за опазване на царския орел

Той бе възложен на БДЗП през 2009 г.

Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов окончателно одобри „Плана за действие за опазване на кръстатия орел (Аquila heliaca) в България 2013–2022 г.”

Планът за действие за опазване на царския (кръстатия) орел бе възложен на БДЗП през 2009 г. След разглеждането му от Националния съвет за биологично разнообразие (НСБР), той бе приет и одобрен с някои забележки през септември 2012 г. След обстоен преглед и редакция и отразяване на всички забележки, планът беше предложен от Съвета за окончателно одобрение от министъра на околната среда и водите, което вече е факт.

Автори на плана са експертите по вида от БДЗП Стойчо Стойчев, Димитър Демерджиев и Цено Петров.

Можете да изтеглите официална версия на плана от сайта на МОСВ: http://www.moew.government.bg/files/file/Nature/Biodiversity/Valeri/AP_Aheliaca_2013-2022.pdf.

Планът за действие бе изготвен в рамките на проекта LIFE+ "Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от мрежата Натура 2000 в България", изпълняван от БДЗП с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Вижте повече за проекта на www.SaveRaptors.org.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.