1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Отпускат пари за 9 еко проекта на община Бургас

Отпускат пари за 9 еко проекта на община Бургас

Те се финансират от бюджета на Националната кампания „За чиста околна среда"

Девет проекта на община Бургас спечелиха финансиране от бюджета на Националната кампания „За чиста околна среда". Тя се организира от Министерство на околната среда и водите и ПУДООС /Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/. Общият финансов ресурс, с който е заредена програмата, е 1 250 000 лева.

„За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева", съобщи кметът Димитър Николов. Той обясни, че една част от парите ще се използват за почистване на 9 терена в община Бургас /по изискванията на програмата това могат да бъдат зелени площи, междублокови пространства, дерета, корита на реки, спортни площадки и други/. Останалото ще се изразходва за тяхното озеленяване и превръщане в благоустроени зони за отдих. Според проектите на някои места ще има пейки, беседки, а на други - детски площадки и спортни съоръжения.

Одобрените проекти на община Бургас са девет и се отнасят за реконструкцията на детска градина в „Славейков", кметството в село Черно море, детска градина в Равнец, благоустрояване и озеленяване на площи в комплекс „Меден рудник", благоустройство, паркоустройство и рехабилитация на общински имот в Сарафово, създаване на зелен кът в село Българово, благоустрояване на обществена зона в Димчево, на парк „Химик" в кв. Долно Езерово и детска градина брезичка в Бургас.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.