1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В рамките на 48 часа бяха заловени 10 бракониери

В рамките на 48 часа бяха заловени 10 бракониери

Иззети са над 2,5 километра мрежи от водоеми в страната

Трима бракониери, извършващи стопански риболов на езеро “Вая” са заловили снощи инспектори на Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Бургас. На нарушителите са съставени 3 акта за незаконен улов, като са конфискувани - една гумена лодка, 200 метра мрежи, 1 бр. рачило и 50 кг. сребриста каракуда.  Иззетата риба е дарена на Социалния патронаж към община Бургас.
При проверката на езеро “Вая” са съставени и 5 акта на любители рибари извършващи риболов по време на забраната. 

Около  километър мрежи са иззели инспектори на ТЗ на ИАРА Габрово при проверка на яз. “Христо Смирненски”. По подаден сигнал в РДВР Габрово, инспектори от ИАРА, служители на полицията и служители на агенция по горите са осъществили съвместна проверка на язовир “Христо Смирненски”. Инспекторите на ИАРА са извадили 12 бр. хрилни мрежи с обща дължина около 1 км. Съставени са констативни протоколи на неизвестен извършител. В мрежите е имало уловена 21 кг. риба, която днес е дарена на Дома за деца и юноши в гр. Габрово.

850 метра бракониерски мрежи са извадени при проверка на яз. “Александър Стамболийски” от инспектори на ТЗ на ИАРА Ловеч.  Уловената в мрежите 25 кг. каракуда е дарена на Дома за възрастни хора към Община Ловеч и Трапезария за социално слаби хора към Ловчанска Света Митрополия. Инспекторите са успели да върнат във водите на язовира около 30 кг. толстолоб и  40-50 бр. шарани.

На язовир “Дъбника”, инспектори на ИАРА Враца и служители на РПУ Враца са заловили двама бракониери извършващи нерегламентиран улов. На нарушителите са съставени 2 акта, като е конфискувана една гумена лодка и 2 бр. мрежи с обща дължина 60 метра.

При проверка на река Дунав в участъка на с. Долни Цибър, инспектори на Териториалното звено на ИАРА Монтана са иззели 70 метра мрежи на неизвестен извършител. Уловената 10 кг. риба /шаран/ е върната във водите на реката.

160 метра мрежи и 13 бр. винтера са извадени от река Дунав, край Силистра от инспектори на ТЗ на ИАРА Силистра. Всички конфискувани риболовни уреди са били в работно положение. Съставени са констативни протоколи на неизвестен извършител. 

От яз. “Батак”, инспектори на ТЗ на ИАРА Пазарджик са извадили 300 метра бракониерски мрежи. Съставени са констативни протоколи.

На язовир “Стойковци”, инспектори на ТЗ на ИАРА Благоевград са съставили акт на любител рибар извършващ улов по време на забрана.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.