1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Шумен ще бъде отбелязан Международният ден на биоразнообразието

В Шумен ще бъде отбелязан Международният ден на биоразнообразието

Ще бъдат организирани три маршрута – два пешеходни и един велосипеден

Постоянната комисия по „Екология и селско стопанство” обсъди предложения за отбелязване на 22 май – Международния ден на биоразнообразието, предаде радио „Фокус” - Шумен. Присъстваха представители на неправителствени организации, работещи в сферата на екологията, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, РИОСВ и еколози от общината. Добромир Драев от Сдружение „За Шумен” предложи да бъдат организирани три маршрута – два пешеходни и един велосипеден, по който да преминат деца от различни възрасти.

Придвижването ще бъде съчетано с лекции и викторини на екологична тема. И трите маршрута завършват на поляната до Шуменската крепост, където може да бъде организирано преминаване на скаутска пътека.

От РИОСВ заявиха, че са планирали карнавал на биоразнообразието с участието на групи от детските градини в Шумен, подготвили са и презентация за дивата природа в България. Зам.-кметът инж. Иван Йонков заяви, че общината ще подкрепи инициативата. За целта трябва бъде направена точна сметка за необходимите средствата за награди и материали, които ще дойдат от бюджета на Общинския съвет. Трябва да се представи и точен маршрут на велопохода, за да се напише уведомително писмо до полицията. Бе избран организационен комитет от десет души начело с председателя на Общинския съвет Даниела Русева – инициатор на отбелязването на Деня на биоразнообразието. След заседанието на постоянната комисията се проведе и първото работно съвещание на организационния комитет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.