1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зам.-министър Костов се срещна с кмета на град Ихтиман

Зам.-министър Костов се срещна с кмета на град Ихтиман

Снимка:

По време на срещата бе решено да бъдат проведени допълнителни работни срещи свързани с опазването на горите в района

Заместник - министърът  на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов и изпълнителният директор  на Изпълнителна агенция по горите инж. Бисер Дачев се срещнаха с кмета на град Ихтиман Маргарита Петкова и общински съветници. На срещата участваха заместник изпълнителеният директор инж. Красимир Каменов, главният секретар инж. Валентина Маринова, директорът на дирекция "Горска политика и стопански дейности" инж. Тони Кръстев и директорът на Регионална дирекция на горите  София, инж. Антон Попов.

На срещата бе обсъден въпросът, свързан с вливането на  Държавно горско стопанство - Ихтиман и  Държавно горско стопанство- Костенец.  Зам.-министър Костов отбеляза, че с приемането на новия Закон за горите всички структури ще бъдат преструктурирани. Зам.-министър Костов подчерта, че ще се окаже пълно съдействие на Община Ихтиман за участието и подготвянето на документи  за кандидатстване за залесяване по мерки 223 и 226 от Програма за развитие на селските райони 2007-2013. По време на срещата  бе решено да бъдат  проведени допълнителни работни срещи свързани с опазването на горите в района на община Ихтиман.

На срещата се взе решение изпълнението на заповедта, която е свързана с вливането на ДГС Костенец и ДГС Ихтиман да бъде временно забавена до приемането на новия Закона за горите. Изпълнителният директор на ИАГ инж. Бисер Дачев ще изпрати докладна записка и предложение до министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

 

 


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.