1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Агнешкото месо в Добрич е поскъпнало

Агнешкото месо в Добрич е поскъпнало

Цяло охладено агне в хипермаркетите в града се продава за 14,99 лв.

В сравнение с други години през тази агнешкото месо е поскъпнало в Добрич, предаде радио “Фокус”. Поскъпването е с няколко лева. Цената на агнешката плешка се движи в интервала 9,99 лв. – 14,99 лв. Почти 15,00 лв. струват агнешкият котлет и врат. Килограм агнешки ребра се продава за 13,99 лв. Най-скъп е агнешкият бут. Той струва между 13,40 лв. и 17,49 лв. за килограм.

Само за няколко дни се е увеличила цената и на агнешкия дроб комплект. В зависимост от това дали продуктът е замразен или пресен, цената му от 3,99 лв. вече се е покачила до 7,50 лв. Цяло охладено агне в хипермаркетите в града се продава за 14,99 лв.

Почти няма промяна в цената на козунаците. Тази година обаче тяхното предлагане е значително ограничено. Докато други години в дните около Великден в Добрич се продаваха козунаци навсякъде, сега традиционният сладкиш се продава само в утвърдени търговски обекти, от различни малки и големи вериги.

Цените на козунаците в добруджанския град се движат в много широк диапазон. Цената зависи от производителя, опаковката и пълнежа. Най-обикновените козунаци, непакетирани, струват 2,20 лв. за 500 грама. Големите търговски обекти предлагат пакетиран козунак, а цената му започва от 1,49 лв. и достига 3,65 лв. за половин килограм. Предлагат се и по-луксозни козунаци - с пълнеж от шоколад, стафиди и захаросани портокалови корички. Цената на тези козунаци е 6,59 лв. Най-скъпи са вносните, чиято цена надхвърля 8,00 лв. Въпреки че остават броени дни до великденските празници, по магазините в Добрич не се наблюдава обичайното за тези дни оживление сред купувачите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.