1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Английският пазар в Добрич набира все по-голяма популярност

Английският пазар в Добрич набира все по-голяма популярност

Снимка:

Всяка втора неделя от месеца британските заселници опъват щандове до Хиподрума и показват продукцията си

Английският пазар в Добрич набира все по-голяма популярност. За трети пореден път британски граждани, заселени в България от областите Добрич, Варна и Силистра, спретнаха атрактивно тържище на принципа Кар Бут Сейл /продажба от багажника на колата/, пише dariknews.bg.

Всяка втора неделя от месеца британските заселници опъват щандове до Хиподрума и показват продукцията си. Сред предлаганите стоки са продукти от личните стопанства на чужденците – плодове, зеленчуци, компоти, яйца и дори домашна ракия. Има пакетирани хранителни продукти - внос от Англия, книги, дискове, дрехи и предмети – нови и втора употреба. Хит сред дамите е щандът на холандката Жанет, която предлага ръчно изработени бижута от перли и камъни – внос от Бирма, Тибет и Индия.

Организатор и домакин на пазара е добричлията Чавдар Стайков. Той от години работи с англичани и разказва, че идеята за тържището е пренесена от Острова. Споделя, че британските заселници харесват много родната природа, климата и местните хора. Единственото, което им създава големи проблеми са българските институции и нашенската бюрокрация – чиновниците работят с бавни срокове и се държат така, сякаш всички са им длъжни, вместо да е обратното – разказва Стайков. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.