Всички взети проби са изследвани в Центъра по хигиена на власини в София
Няма нарушения при производството на хляб и тестени изделия в Сливенска област. От извършените проверки в мелници, фурни и хлебозаводи резултатите показват, че хлябът не съдържа глутен и бои, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виолета Узунова, цитирана от Дарик.
Всички взети проби са изследвани в Центъра по хигиена на власини в София. В хода на проверките се изследват стандартите на пшеницата и на брашното, вида и количеството на влаганите суровини в хлябовете, както и спазването на законодателството за етикирането и представянето на храните.
По-рано директорът на Областна дирекция „безопасност на храните" д-р Пламен Пенчев заяви, че от проверените една мелница, една зърнобаза, 3 хлебозавода и 20 фурни и цехове за тестени изделия са издадени 6 предписания. Констатираните нарушения са за нередовно водене на документацията за суровините и крайния продукт и неизпълнение на системите за самоконтрол.