1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Свинското месо в Пиринско поевтинява

Свинското месо в Пиринско поевтинява

С наближаване на по-топлото време цената на свинското ще падне заради занижената консумация

 

Свинското месо в Пиринско започна драстично да поевтинява. Кило свински бут вече се търгува по 7,90 лв., Само преди няколко месеца  няколко месеца свинското се беше превърнало в деликатес, тъй като цената му бе скочила до 11-12 лева. Най-евтин е свинският джолан, които се продава по 4,80 лв. килото.  Цените на почти всички продукти от свинско са паднали с около два лева. Причината за поевтиняването е че отскоро започна да се внася месо от другите страни, което намали цените навсякъде. Производители от областта коментират, че може би няма да има нови драстични повишавания на цените. С наближаване на по-топлото време цената на свинското ще падне заради занижената консумация. Срещу 9,50 лв. благоевградчани ще могат да купят свински врат, който по Коледа се харчеше по 12 лева за кило. 7,60 лв. ще струва кило котлети, а бекон и гърди могат да се намерят вече от 5,60 до 6,30 лв. за килограм.

Другата добра новина за потребителите е обещанието на месарите да не увеличават цената на агнешкото месо покрай наближаващите великденски празници. В почти всички благоевградски месарски магазини цената му се движи от 9 до 10 лева.

Търговци коментират, че по-ниските цени отново са причинени от голямото предлагане. През зимата агнетата още бяха много малки и оттам и цената им беше по 12-14 лева за килограм. Сега вече всички ферми взеха да вадят големи количества месо и е нормално цените да се понижат.

Обратно на това, бе отбелязан драстичен скок в цената на пилешкото месо в Пиринско. Килограмът на бройлерите вече върви над 3,50 лв., яйцата се търгуват за 16-18 стотинки в магазините. Според търговци, не се очаква поскъпване по Великден, тъй като има в наличност достатъчно пресни български яйца.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.