1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой трактор получи отличието „Златен трактор“ на изложението в Бърно, Чехия

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой трактор получи отличието „Златен трактор“ на изложението в Бърно, Чехия

И още: Как държавата ще стимулира застраховането на пчелни семейства и земеделска продукция

За първи път през тази година държавата ще съфинансира застраховките на пчелни семейства. За кои рискове пчеларите ще бъдат подпомагани и с какъв процент – ще разберете само тази седмица от нашето интервю с Пламен Методиев, експерт от МЗХ.

И тъй като в момента тече кампанията по подаването на заявленията по СЕПП, ако вашите обработваеми земи се намират в планински райони или почвите ви са слабопродуктивни, вие може да получите компенсация като добавка към схемата за единно плащане на площ и националните доплащания. Подробности за това ще разкаже Евгени Гергов, експерт от МЗХ.

Наближава времето за сеитбата на царевицата. Може би все още се двоумите дали да ползвате почвен или вегетационен хербицид за опазване на културата от плевели. А знаете ли как може да съчетаете предимствата на двата вида продукти. Ако нямате информация по въпроса, тази седмица в предаването водещи зърнопроизводители ще ви разкажат.

И от родните полета, ще се пренесем в чешкия гр. Бърно, където по време на агроизложение модел от най-награждаваната серия трактори спечели отличието „Златен трактор“. От България единствено камерата на "АГРОМЕДИЯ ГРУП" засне уникалната машина. Ще я видите и вие, ако бъдете тази седмица пред телевизионните екрани.

За зеленчукопроизводителите също сме подготвили интересна тема – за най-новите сортове домати и моркови, от които ще изкарат качествена продукция, която може дълго време да бъде съхранявана. А зърнопроизводителите ще разберат как да постигнат изключително качество на слънчогледа и рапицата.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" за периода 07.04.-14.04.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.