1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Старозагорски младежи отвориха „Тиквена работилница” за Хелоуин

Старозагорски младежи отвориха „Тиквена работилница” за Хелоуин

Снимка:

Ще украсят с фенери, ще пият „страшни коктейли“ и ще хапнат тиквени сладки по рецепти от различни страни

„Тиквена работилница” заработи с пълна пара в „Къщата на арх. Димов” на ул. „Сава Силов” № 37 в Стара Загора. 14 младежи се събраха снощи, 28 октомври, за да изработят тиквени фенери, с които ще украсят двора за нощта на Вси Светии. Инициативата е на Сдружение „Различният поглед“. Работилницата се реализира по проект „Младежка Арт Зона“ към програма „Младежта в действие“ на Европейската комисия и е част от приготовленията на Сдружението за празника Хелоуин.

Оранжевите зеленчуци бяха разпарчетосани от младежи от инициативната група по проекта, местни доброволци от различни гимназии, както и от двама чужденци – полския доброволец Матеуш Щайнке и неговия приятел от Литва Мантус.

За празника на 31 октомври, четвъртък, Сдружението ще декорира пространството като „Къща на духовете“ и ще приветства всички маскирани деца и младежи, които искат да се забавляват. Матеуш Щайнке ще покани още няколко чуждестранни доброволци и гости по линия на проект „Културен шейк”, финансиран от Младежката банка, Стара Загора – дарителска програма, инициирана от Обществения дарителски фонд и група местни младежи. Чуждестранните гости ще споделят своя опит в компанията на чай, „страшни коктейли“ и домашно приготвени тиквени сладки по рецепти от различни страни. Всеки ще разказва за начините, по които Хелоуин се отбелязва по света. Матеуш е подготвил и няколко „страшни“ късометражни филма, които ще бъдат представени на първия етаж на Къщата от 20.00 ч. до 21.30 часа.

От 21.30 ч. ще започне и Хелоуинското винил парти в мазето на Къщата, където DJ Емануил Христов ще се вихри с неговата безценна колекция от плочи. Замислени са още шаш-арт инсталации, страшни фокуси, „блатен бар“ и други изненади.

автор: Нина ЙОВКОВА

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.